Revisor eller Bogholder?

Beck Regnskab
 

Skal du vælge revisor eller bogholder?

Ja, det er et af livets store spørgsmål, når du har din egen virksomhed. Jeg møder ofte dette spørgsmål, når jeg taler med kunder, iværksættere og mindre og mellemstore virksomheder.

Hvad virksomhedsejerne vælger er forskelligt.Ofte bliver der valgt en revisor fordi folk tror, at det skal man have når man har en virksomhed. Kommer jeg mere ind på længere nede.

Der er også nogle virksomhedsejere der tror, at hvis de vælger en revisor, så er de sikre på en bedre kvalitet. Men dette er heller ikke nødvendigvis tilfældet.

Men hvad er så forskellen på en bogholder og en revisor? de arbejder jo begge to med tal….

Bogholderen

Bogholderens spidskompetencer er bogføring af de daglige bilag, sørger for betalinger, rykning af kunder, lønninger, momsafregninger og afstemninger. Mange bogholdere har erfaring med at klargøre regnskab til revisor. Nogle bogholdere kan lave måneds- og årsregnskaber samt skatteregnskab og kan hjælpe dig med udvidet selvangivelse.

Revisoren

Revisorens spidskompetencer er revidering af regnskabet, rådgivning omkring skatteforhold, årsregnskab, skatteregnskab, hvis virksomheden skal sælges, fusioneres mm.

Hvem skal lovmæssigt have en revisor til årsregnskabet?

Personlige virksomheder:

  • Ingen krav om årsrapport efter årsregnskabsloven
  • Ingen krav om at du skal bruge revisor

Selskaber (A/S eller ApS)

  • Krav om årsrapport efter årsregnskabsloven
  • Revisor (revisor til revidering og påtegnelse ikke til bogføring)

Hvad skal du så vælge…

Hvis du har en personlig eget virksomhed, kan du vælge at finde en bogholder, der kan lave alle opgaverne for dig.

Fordel:

  • Du behøver kun have kontakt med en person.
  • Timeprisen er lavere hos bogholdere end hos revisoren, du kan herved få lavet dit regnskab og samtidig sparer penge.

Hvis du har et A/S eller ApS, kan du vælge at få en bogholder til at styre dit daglige regnskab. Ligesom du kan få klargjort dit regnskab til revisor.

Fordel:

  • Spørg om bogholderen kan klargøre dit regnskab til revisor, lave en revisormappe. Du kan sparer revisoren for en masse tid og derved dig selv for penge
  • Spørg om bogholderen samarbejder med en revisor. Du sparer tid ved selv at skulle finde en revisor. Da bogholder og revisor kender hinanden, sparer de begge tid og du sparer penge.

Nogle revisorer tilbyder også bogføring, men vær opmærksom på, at timeprisen ofte er højere.

Håber du fik lidt mere klarhed elles er du altid velkommen til at kontakte mig på 27 85 55 46 eller sende mig en mail jmb@beckregnskab.dk

De bedste hilsner

Jette Martine Beck

 

 

 

 

Der er lukket for kommentarer.